A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Новогродівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів №7 Новогродівської міської ради Донецької області

Національно-патріотичне виховання молоді І семестр 2022-2023 н.р.

7 грудня- Всесвітній день української хустки

Відчиняю скриню, ну а там хустки.
Згорнуті учетверо мамині роки.
І бабусі свято в кожній із хусток.
Майорить віночок з листя і квіток.
   Відчиняю скриню - пахне нафталін.
   Дивиться минуле із усіх сторін.
   У куточку - юпка, поруч - сорочки.
   В рукавах васильки, сині квіточки.
Хусточка на будень сіра і легка.
На свята біленька тонка і м'яка.
Хусточко тернова, скільки в тобі мрій.
Стрижечка осіння з смутку і надій.
   Бачу, як світанки листям замело.
   Бачу, як матуся запина чоло.
   Як зоря ранкова в хусточці блищить.
   Як вода прозора по каймі біжить.
І хустина в поле біла - на жнива.
Пам'ять, як промінчик вранці ожива.
Хусточку до серця ніжно пригорну
І свої печалі вчетверо згорну.

© Г.Потопляк

Голодомор 1932-1933... Пам'ятаємо...

Гідність - це пам'ять про події, які залишили свій відбиток в історії людства. Голодомор 1932-1933 років визнаний геноцидом українського народу. Сьогодні країни Європи одна за одною визнають це на офіційному рівні. Поштовхом до цього стала війна, в якій ми знову доводимо своє право були вільними та незалежними. Наші діти розуміють це вже краще за дорослих. 
Пам'ятаймо! Єднаймося! Перемагаймо! #gdignity,#gdignityUkraine

Більше світлин у Фотоальбомі >>>

Усесвітній День Гідності 2022 стартував
у Новогродівському ОЗЗСО №7

Сьогодні розпочали перші активності в рамках проєкту. 
Навіть найменші наші учні, 2-А клас, розуміються на гідності, вміють розрізняти гідні та негідні вчинки, можуть вам дати пораду. 
Опрацювали зупинки 1, 2 та 3 за Путівником. Маємо приклади гідності поруч. Вчитель математики Олександр Димитров сьогодні є гідним прикладом до наслідування учнів, захисник України, який боронить наше життя. Ще один приклад для наслідування, з яким сьогодні знайомились учні — художник - волонтер Володимир Яницький. Через проблеми із зором не може брати участь у бойових діях, але разом з дружиною ще з 2014 року підтримує тісний зв'язок з військовими, створює картини та продає їх на благодійних ярмарках, гроші з яких передають на допомогу ЗСУ. 
Впевнено рухаємось далі.

  

 "Мистецтво гідності" - таку назву мала сьогодні година гідності учнів 5-А та 6-Б класів. Несподіванкою для учнів стало відеопривітання з Днем Гідності і Свободи від вчителя математики Олександра Димитрова, який сьогодні боронить нашу країну від ворожої навали. Згадали з дітьми події, які стали поштовхом до змін у нашій країні, про тих, хто віддав своє життя заради кращого майбутнього України. 
Але на цьому сюрпризи не закінчились. У спільному обговоренні про те, що таке гідність, дійшли висновку, що гідність проявляється у щоденних вчинках. у волонтерстві, у представленні нашої країни та її краси на мистецькому фронті. На учнів чекала несподівана зустріч зі справжнім художником. Володимир Яницький та його дружина Анна, наші земляки, з Курахового. Навесні евакуювались до Волині. Ведуть активну волонтерську діяльність ще з 2014 року. Володимир - унікальна людина, бо має проблеми з зором, і при тому пише чудові картини. Колір фарби він може відчувати пальцями. Анна - його очі, натхнення, порадник. Зараз вони активно проводять майстер-класи, виставки, благодійні ярмарки по всій Україні. За цей час вони передали нашим військовим генератор, дрон, причеп до автомобіля та багато інших речей. 
І це є яскравим прикладом того, що гідність - це коли людина робить те, що вона може, перемагає труднощі, має мету і до неї йде. Наближати перемогу можна по різному. Головне дуже прагнути цього!
 

 

Забуттю не підлягає!

Національно-патріотичне виховання підростаючого покоління сьогодні є центром виховної роботи в закладі освіти. Ми маємо власним прикладом, використовуючи досвід поколінь українців сформувати у дітей чітку позицію громадянина України, національну самосвідомість, сприяти ідентифікації себе як частини української нації - мирної, волелюбної, незламної, дружньої до інших народів. 
На цьому тижні в закладі проведені заходи, присвячені трагічній сторінці в історії нашої країни- річниці пам'яті жертв у Бабиному Яру. 
Ми маємо і повинні про це говорити, показувати, формувати у дітей розуміння того, що життя людини - найвища цінність. Що до якої б нації ми б не належали - ми всі маємо рівні права на волевиявлення, збереження національних традицій, цінностей, символів.

Забуттю не підлягає!

Міжнародний день Миру в закладі

У Новогродівському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7 проведені  виховні заходи, присвячені Міжнародному дню Миру. Вчителі обрали різні формати: онлайн-вікторини,  віртуальні-подорожі, бесіди, інформаційні кейси.

Міжнародний день миру відзначається щорічно 21 вересня. Для України цей день має особливе значення. Упродовж свого існування українська держава неодноразово відстоювала право на мир, волю та незалежність.  І  сьогодні ми, за підтримкою  усього цивілізованого світу,  повстали  проти російської агресії, щоб наші нащадки ніколи не знали війни. Для нас мир це не просто слово - це право на гідне, вільне, спокійне  життя.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень