A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Новогродівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів №7 Новогродівської міської ради Донецької області

Організація харчування

Фото без опису

Шановні батьки!

З 1 січня 2022 року впроваджено нове меню в закладі освіти відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

(КМ України, Постанова КМ "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку" від 24.03.2021  N 305)

Для консультацій  з питань впровадження реформи системи шкільного харчування  звертатися за телефонами:
Відділ освіти м. Новогродівки:    0951914678
Новогродівський  ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №7:    0952175203

Фото без опису

 Організація здорового харчування школярів
Новогродівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №7

Ми – дорослі, знаємо, що правильне харчування, збалансований і різноманітний раціон, правильна кулінарна обробка продуктів і дотримання санітарних норм при приготуванні їжі є важливими чинниками для людей різного віку. Але коли мова заходить про харчування школярів, необхідно також враховувати особливості, властиві саме цьому віку.

Фото без описуФото без опису

З метою створення умов, сприяючих зміцненню здоров’я, формуванню навиків правильного харчування, пошуку нових форм обслуговування дітей, збільшення обхвату учнів гарячим харчуванням у Новогродівській загальноосвітній школі №7 були розроблені основні завдання, які висвітлювали наступні питання:

  •    забезпечення безкоштовним і пільговим харчуванням учнів школи;
    •    створення сприятливих умов для організації раціонального харчування;
    •    зміцнення і модернізацію матеріальної бази приміщень харчоблоку школи;
    •    підвищення культури харчування;
    •    забезпечення санітарно-гігієнічної безпеки харчування;
    •    проведення систематичної роз’яснювальної роботи серед батьків і учнів  про необхідність гарячого харчування.

Для здійснення організації гарячого харчування у закладі розроблено наступні види діяльності:

Види діяльності Основні заходи Терміни Виконавці
1. Організаційно-аналітична робота: 1. Нарада заступниках  з питань організації і розвитку шкільного харчування Серпень

 

 

Заступник директора з НВР
2. Організаційна нарада — оформлення безкоштовного харчування; графік чергувань і обов’язків чергового вчителя Вересень Голова
комісії школи з харчування, директор
3. Нарада класних керівників: «Про отримання учнями сніданків, обідів» Жовтень Комісія школи  з харчування
4. Засідання шкільної комісії з харчування із запрошенням класних керівників 1-11-х класів з питань:
— охоплення учнів гарячим харчуванням;
— дотримання сан. гігієнічних вимог;
—  профілактика інфекційних захворювань
Вересень
Грудень
 
5. Організація роботи комісії закладу з харчування Протягом
року
Комісія школи з харчування
(учні, педагоги, батьки)
6. Здійснення щоденного контролю за роботою столової адміністрацією закладу, проведення цільових тематичних перевірок. Протягом
року
Адміністрація

 

Комісія колегіуму
з харчування

2. Методичне забезпечення організації гарячого харчування 1. Організація консультацій для класних керівників 1-4,
5- 8, 9-11 класів:
— культура поведінки учнів під час їжі, дотримання санітарно-гігієнічних вимог»;
— організація гарячого харчування — застава збереження здоров’я».
Протягом
року
Медсестра школи

 

 

2. Узагальнення і розповсюдження позитивного досвіду питань організації і розвитку шкільного харчування, впровадження нових форм обслуговування учнів Протягом року Адміністрація, комісія школи
з  харчування
3. Організація роботи з поліпшення матеріально-технічної бази їдальні, розширенню сфери послуг для учнів і їх батьків 1. Естетичне оформлення залу їдальні Серпень Адміністрація
4. Робота з виховання культури харчування, пропаганди здорового способу життя серед учнів

 

 

1. Проведення класних годин з тем:
— режим дня і його значення
— культура вживання їжі
— «Хліб — всьому голова»
— гострі кишкові захворювання та їх профілактика
Вересень Жовтень Листопад Грудень

 

 

Класні керівники, медсестра
2. Гра для учнів початкової школи «Дари золотої осені» Жовтень Класні керівники, педагог-організатор

 

 

3. Конкурс газет серед учнів 5-9 кл. «Про смачну та здорову їжу» Листопад Педагог-організатор

 

 

4. Бесіди з учнями 10-11 кл. «Бережи своє здоров’я» Грудень Класні керівники Медсестра

 

 

  5. Конкурс на кращу «Казку про Вітамінчика» Січень Класні керівники, заст. дир. з НВР
6. Проведення вітамінного ярмарку Лютий Вчителі обслуговуючої праці
7. Конкурс серед учнів 5-7 класів «Господиня» Березень Вчителі обслуговуючої праці
8. Анкетування учнів:
— шкільне харчування: якість і різноманітність обідів;
— За що скажемо кухарям спасибі?
Жовтень
Лютий
Квітень
Класні керівники, заст. дир. з НВР

 

 

5. Робота з виховання культури харчування, пропаганди здорового способу життя серед батьків учнів 1 . Проведення батьківських зборів за темами:
— спільна робота сім’ї і школи з формування здорового способу життя вдома. Харчування учнів;
— профілактика шлунково-кишкових захворювань, інфекційних, простудних захворювань;
— підсумки медичних оглядів учнів
Жовтень Травень

 

 

Медсестра класні керівники
заст. дир. з НВР
2. Батьківський лекторій «Здоров’я вашої сім’ї» Лютий Психолог
3. Зустріч лікаря з батьками — «Особиста гігієна дитини» Квітень Медсестра, класні керівники

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень