A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Новогродівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів №7 Новогродівської міської ради Донецької області

Новини

Дата: від до Скинути

"Мистецтво гідності"

"Мистецтво гідності" - таку назву мала сьогодні година гідності учнів 5-А та 6-Б класів. Несподіванкою для учнів стало відеопривітання з Днем Гідності і Свободи від вчителя математики Олександра Димитрова, який сьогодні боронить нашу країну від ворожої навали. Згадали з дітьми події, які стали поштовхом до змін у нашій країні, про тих, хто віддав своє життя заради кращого майбутнього України.  Але на цьому сюрпризи не закінчились. У спільному обговоренні про те, що таке гідність, дійшли висновку, що гідність проявляється у щоденних вчинках. у волонтерстві, у представленні нашої країни та її краси на мистецькому фронті. На учнів чекала несподівана зустріч зі справжнім художником. Володимир Яницький та його дружина Анна, наші земляки, з Курахового. Навесні евакуювались до Волині. Ведуть активну волонтерську діяльність ще з 2014 року. Володимир - унікальна людина, бо має проблеми з зором, і при тому пише чудові картини. Колір фарби він може відчувати пальцями. Анна - його очі, натхнення, порадник. Зараз вони активно проводять майстер-класи, виставки, благодійні ярмарки по всій Україні. За цей час вони передали нашим військовим генератор, дрон, причеп до автомобіля та багато інших речей.  І це є яскравим прикладом того, що гідність - це коли людина робить те, що вона може, перемагає труднощі, має мету і до неї йде. Наближати перемогу можна по різному. Головне дуже прагнути цього!

22:19 22.11.2022

Усесвітній День Гідності 2022 стартував у Новогродівському ОЗЗСО №7

Сьогодні розпочали перші активності в рамках проєкту.  Навіть найменші наші учні, 2-А клас, розуміються на гідності, вміють розрізняти гідні та негідні вчинки, можуть вам дати пораду.  Опрацювали зупинки 1, 2 та 3 за Путівником. Маємо приклади гідності поруч. Вчитель математики Олександр Димитров сьогодні є гідним прикладом до наслідування учнів, захисник України, який боронить наше життя. Ще один приклад для наслідування, з яким сьогодні знайомились учні — художник - волонтер Володимир Яницький. Через проблеми із зором не може брати участь у бойових діях, але разом з дружиною ще з 2014 року підтримує тісний зв'язок з військовими, створює картини та продає їх на благодійних ярмарках, гроші з яких передають на допомогу ЗСУ.  Впевнено рухаємось далі.

16:30 21.11.2022

Навчання у Польщі

Пропонуємо навчатись в Польщі після закінчення 9-11 класів. За умови вступу до 18 років!

11:47 21.11.2022

День Гідності та Свободи

Новогродівський ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №7 вітає учнів, педагогів, батьків з Днем Гідності та Свободи!

09:02 21.11.2022

Єдиний урок з безпеки дорожнього руху

18 листопада Новогродівський ОЗЗСО І-ІІІ ступенів #7 взяв участь у загальноукраїнському єдиному уроці з безпеки дорожнього руху. Саме так ми підвели підсумки Тижня безпеки дорожнього руху, який тривав з 14 по 18 листопада по всій Україні. Організатором цього тижня в школі був комітет "Ерудит" учнівського самоврядування з вчителем-тьютором Юлією Селютою. 

11:47 19.11.2022

Зустріч на уроці безпеки дорожнього руху

А у нас сьогодні були гості! На урок з безпеки дорожнього руху до 8-Б класу (класний керівник Ватаг Олена) завітали офіцери Новогродівської громади - Дмитро Петренко та Олексій Рижков. Вони провели з учнями симулятивне практичне відпрацювання в онлайн-режимі правил поведінки пішохода в темну пору доби. Також наголосили на необхідності дотримуватись правил поведінки з вибухонебезпечними та підозрілими предметами.Директор закладу Ольга Самоздра також звернулась до учнів та нагадала, що ми самі, в першу чергу, відповідальні за свої вчинки та поведінку. Тому дотримання усіх обговорених правил є не просто вимогою дорослих, а гарантією збереження життя кожного з нас.

18:47 18.11.2022

Всесвітній День доброти-2022 в закладі

 13 листопада відзначався Всесвітній День доброти, який святкуємо вже 22 роки. Центр з питань координації волонтерського руху "Добре серце" запропонував провести в класах різноманітні квести "Стежинами доброти", вікторини "Доброта врятує світ". А ще найбільш активні волонтери записали відеоролики, де декламують вірші про добро. Подивіться, що у них вийшло.

15:14 14.11.2022

Тиждень енергоощадження у закладі 

З 7 по 11 листопада у нашому закладі проводився Тиждень енергоощадження під гаслом "Збереження енергії - наш вклад в перемогу". Організатори тижня - екологічний комітет учнівського самоврядування "Ековектор" (вчитель-nьютор Юлія Аверьянова). Упродовж тижня тривав конкурс гасел з енергоощадження. Участь в ньому взяли учні 5-х та 6-х, 7-Б, 9-А, 10-х та 11-А класів. Найбільшу кількість вподобайок отримало гасло 5-Б класу, авторка Злата Худяк (Кл.керівник Соломенна Л.).  У флешмобі лайфхаків участь взяли учні 6-Б, 5-А та 9-А класів. Найактивніші - 6-Б клас (кл.керівник Дейнекіна О.)  Найпопулярнішим серед учнів закладу був вернісаж малюнків. Участь у ньому взяли учні 2-х,3-Б, 4-х, 5-х, 6-А,9-А та 10-А класів. Найактивнішими виявились:  початкова школа - 4-Б клас (кл.керівник Головко Л.) та 4-А клас (кл.керівник Дядіченко Л.);  у середній школі, а також серед усіх класів школи - учні 6-А класу (кл.керівник Прошакова О.) у старшій школі - учні 9-А класу. Свої цікавинки про енергоощадження представив Черняєв Захар, учень 6-Б класу.  Уроки з енергоощадження провели вчителі фізики, хімії, біології, географії. Вони обговорювали такі важливі сьогодні теми з учнями 7-11 класів.  Ми дякуємо усім, хто взяв участь, маємо надію, що проведені заходи "посіяли" корисну зернину у вашій свідомості та сприятимуть правильному поводженню з енергоресурсами вже сьогодні.  Матеріали тижня та роботи учасників можна переглянути за покликанням >>>

14:49 11.11.2022

Чергова педагогічна рада Новогродівського ОЗЗСО №7

Сьогодні, під головуванням директорки Ольги Самоздри, проведено чергову педагогічну раду Новогродівського ОЗЗСО №7. На порядку денному розглядались питання якості дистанційного навчання у нових реаліях, компетентнісний підхід до вивчення предметів природничо-математичного циклу, результати освітнього процесу НУШ у 5 класах, результати І етапу та підготовку до ІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, хід підвищення кваліфікації у поточному періоді та плани на 2023 рік.  Вчителі презентували фішки дистанційних уроків, запропонували колегам форми та методи активізації та урізноманітнення навчального контенту. Руханка "Дистанційка" прийшлась до душі педагогам закладу.  Також обговорили проблеми психологічної складової освітнього процесу, звернули увагу на особливості роботи з дітьми, що мають особливі освітні потреби.  Орієнтуючись на швидкоплинність суспільних процесів і подій, внесли зміни до плану виховних заходів на листопад 2022 року.  Усі пропозиції внесли до рішення педради, яке буде орієнтиром роботи колективу на найближчі місяці навчання.

17:00 27.10.2022

Музика жила, живе і буде жити в кожній родині...

Учні Новогродівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів №7, в рамках тематичного тижня предметів художньо-естетичного напрямку, взяли участь у проєкті "Музичний інструмент-реліквія моєї родини" (учитель Смолякова Л.Л.). Напевно, майже в кожній родині зберігається музичний інструмент, який передається з покоління в покоління і займає почесне місце в будинку як сімейна реліквія. Юні музиканти нашого закладу залюбки поділилися сімейними фотографіями.

12:42 26.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень